Antigua och Acatenango

Hallå igen!

Nu har vi lämnat San Pedro och har sedan igår varit i Antigua. Det är väldigt stor skillnad på ställena och det här är verkligen mer stad men inte så mycket att göra. Däremot finns det många bra restauranger vilket vi har njutit av. Igår gjorde vi inte mycket mer än att traska omkring och kolla runt, kikade lite på marknaden och upptäckte staden.

Imorse ringde klockan 04.30 och vi tog oss sakta upp. En halvtimme senare blev vi upphämtade av en shuttle som tog oss till vulkanen Acatenango. Vulkanen ligger ca 40 min bilväg från Antigua och ligger precis bredvid vulkanen Fuego som är aktiv, så när man bestiger Acatenango så får man en fantastisk vy till Fuego.

Acatenango är över 3900 meter hög och det tog oss fem timmar upp till toppen. Fem långa värkande timmar i duggregn och tjocka (omotiverande) moln och branta uppförsbackar med löst grus som gjorde det nästintill omöjligt att gå. Usch. Men så tillslut var vi uppe vid första utsiktsplatsen där vi stannade för att fika. Och precis då sprack molnen upp så att vi fick en fantastisk utsikt rakt mot Fuego och som då hade ett flertal små utbrott. Ett fick vi med på film men den är tyvärr för stor för att ladda upp här. Men det var riktigt häftigt!

Vi fortsatte sedan upp till toppen där det blåste iskalla stormvindar och där sikten bara var bra till och från. Men häftigt att vi tog oss enda upp!

När vi tillslut var hemma på hostelet igen, mer än 10 timmar efter att vi lämnade på morgonen, var vi helt slut. Vi duschade, gick ut på stan för att äta tacos, Erik köpte nya skor (för hans har redan gått sönder!) och gick sedan hem igen. Nu har vi packat allt, borstat tänderna och gjort oss i ordning, både huvud och kropp värker efter den långa, fysiskt påfrestande dagen, klockan är åtta och nu vi ska äntligen kolla på en film i sängen och gå och lägga oss!

Imorgon åker vi tidigt från vårt hostel för att ta oss till Guatemala City. Därifrån flyger vi till Costa Rica där nya äventyr väntar! 🙂


 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.