Berlin-Prag

Imorse ringde klockan vid 06.00. Vi gick upp, packade våra sista saker och lagade sedan (som vanligt) en stor frukost. Två timmar senare satte vi oss på tåget mot Prag. Vi satte oss i en kupé och hamnade med världens skönaste gäng. En medelålders amerikan, en ung kanadensare och en svensk tant. Kanske den mest udda kombinationen men vilka sjukt roliga fem timmar vi hade tillsammans. Skrattar fortfarande åt några av historierna.

Framme i Prag sa vi hejdå till gänget och hej till Mikal som kom och mötte upp oss på stationen. Mikal brukade jobba med oss på Koi men flyttade hem till Prag i början av april igen, eftersom att hans flickvän då var gravid i åttonde månaden. Nu har de fått sin fantastiska dotter Mia, hon är tre månader gammal och världens sötaste lilla bebis.

När vi pussat klart på bebisen satte vi oss i bilen och Mikal körde oss in till stan där han överraskade oss med att köra upp framför ett hotell. Som present till oss hade dom bokat ett hotell för oss i två nätter. Och inte vilket som helst, det ligger mitt i city och är hur fint som helst. Världens fetaste lyx att mitt emellan soffor hos främlingar få checka in på ett femstjärnigt hotell. Alltså wow. Jag är fortfarande mållös.

Efter att vi flyttat in i vår lilla svit och tagit en dusch mötte vi sedan upp lillla familjen igen och dom tog med oss till en typisk Tjeckisk restaurang där vi skulle äta lunch. Vi delade på en fläskrätt, en kycklingrätt och en osträtt. Allt med potatissallad, pepparrotskräm och bröddumplings till. Till det drack vi världens godaste öl och bara njöt av världens härligaste tillvaro.

När vi var mätta och belåtna och hade catchat up det mesta vi missat begav vi oss till ett shoppingcenter lite utanför stan. Där drack vi kaffe medans Mia ammades och skiljdes sedan åt för en timmes letande i affärer. Jag och Megan (som lever på en tightare budget än Maria) satte oss på ett ställe och fick våra naglar fixade. Som jag har längtat efter det.

Jag bet ner mina långa naglar i juni när jag var på väg att flytta hem till Sverige igen eftersom att det gjorde mig stressad och nervös. Och sen dess har jag liksom aldrig låtit de växa ut igen. Detta kan ge mig en chans att få sluta bita på nytt. Och under tiden är mina naglar superfina!

Nu är vi hemma på hotellrummet. Det spöregnar ute och efter dagens resa och gårdagens få timmars sömn blir det en hemmakväll idag. Imorgon väntar en lång dag med turistande (hoppas på fint väder) och på kvällen ska vi gå ut så det gäller att hinna sova ordentligt inatt för att orka med det hela.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.