Blixt och mys en och dag på Tusenfryd

Igårkväll öste regnet ner, och det både blixtrade och åskade. Så vi bestämde oss för att ha en hemmakväll. Vi satte oss på golvet vid Sandys fönster, tände ljus, pratade länge om Ylli och en massa andra stora djupa saker som hänt i livet, lyssnade på musik och drack rödvin. Vi satt där i säkert fem timmar och bara mös. Hur fin kväll som helst.

Imorse vaknade jag vid 04.30 av att min ländrygg skrek av smärta. Jag fick lägga mig i en 90graders position mot väggen, med benen uppåt så att ryggen kunde sträckas ut innan jag kunde somna igen. Då var klockan 07 och jag hade redan lyckats läsa ut min deckare (den slutade helt sjukt spännande!).

Två timmar ringde klockan och vi kämpade oss upp, gjorde oss vår goda frukost och traskade sedan ut i morgonsolen. Vid elva tog vi en buss till nöjesparken Tusenfryd, Norges största tivoli. Det var väl ungefär likastort som Gröna Lund men hade inte bara karuseller och berg-och-dalbanor, utan också ett mindre vattenland. Vi åkte alla möjliga saker, eller jag och Zoe gjorde. Sandy fegade mest ur hela tiden. Den absolut roligaste hette Spin Spider och är en sån där man svingas fram och tillbaka upp i luften i all världens fart, lite som Lisebergs Uppsvinget. När vi åkte den skrattade jag så att jag grät medans Zoe blundandes skrek efter mamma. Hon var inte så modig som hon trodde.

Till lunch åt vi en stor fet superdyr buffé och njöt sedan av att äta mjukglass och snacka skit i solen. Nu har vi tagit bussen hela vägen hem igen och sitter i Sandys rum. Helt slutkörda. Det tar på krafterna att gå på tivoli. Fredagen har satt igång och utanför fönstret hörs gatumusikanterna som spelar “Hariba, hariba” på någon ukuleleorkester. Låter väldigt bra och liksom svängigt mysigt. Snart ska vi iväg på middag så nu är det stordags för mig att hoppa in i duschen. Jag hoppas att ni har haft och får en fortsatt fantastisk fredag! Puss.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.