Bussresor, San José och Puerto Viejo

I måndags åt vi hejdåmiddag med familjen och tisdags morse (03.30) satte vi oss på bussen mot San José. Vi var framme där vid strax efter tio och behövde då både hitta vår nästa busstation Mepe (alla bussbolag har olika stationer i San Jose) samt ta oss till busstationen för Tica bus för att kunna köpa biljetter hem från Panama City i januari, vi hade nämligen läst att man inte kommer in i Panama utan utresebiljett därifrån. Så, vi hittade en taxi och åkte runt i staden med en väldigt(!) kristen taxichaufför som förmodligen tog extra betalt av oss när han insåg att vi inte tror på Gud. Vi hittade Tica bus och köpte dyra bussbiljetter, lite surt för plånboken men väldigt skönt att h gjort så att vi skulle slippa få det struligt vid gränsen sen dagen därpå. Kvart i tolv var vi tillbaka vid Mepe busstation och vår buss mot Puerto Viejo (karibiska sidan av Costa Rica) gick vid 12.

Massvis med P3-dokumentärer senare var klockan 17.30 och vi stannade i Puerto Viejo. Vi lyckades till fots (och med hjälp av en kvinna på cykel) hitta till vårt hostel Kinkaju. Vi hade för natten bokat ett eget rum och vilket rum det var!

Längst upp i huset fanns som ett litet tornrum, med glasrutor överallt och som man kom upp i genom en lucka i golvet. Sängen var superskön och det skulle komma att regna hela natten vilket gjorde det ofantligt mysigt att sova där och höra dropparna mot rutorna.

Innan vi gick och la oss gick vi ut i staden, och till en restaurang som hette Mopri, helt på rekommendation av ägaren från vårt hostel. Hon gav oss till och med rekommendation på precis vad vi skulle äta så vi körde på det. Vi fick tack vare det njuta av skaldjur i en karibisk sås av rom och kokos, vilket var helt fantastiskt!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.