Cartagena

Vilken stad! Vi har alla fallit fullkomligt in love med det här stället. Gamla staden, inhängnad av en vacker mur är som tagen ur en saga. Man skulle kunna spendera hela dagarna och nätterna med att bara vara där. Vandra längs gatorna med en kulglass i handen, äta ceviche (eller vad som helst – här finns allt) på restauranger, dricka färskpressade juicer eller supergott kaffe på caféer, titta på allt det vackra, alla färger, alla butiker, alla blommor, dricka vin på en uteservering på kvällen och njuta av vandrande livsband, dansare och allt liv runt omkring en. Det är helt fantastiskt!

Förutom att hänga i Gamla stan har vi vandrat upp på San Felipes fort och lärt oss lite historia. Nästan lika svettigt som när vi tog oss upp på Akropolis i Aten MEN vi hade vatten och solfjädrar denna gång!

Idag bestämde vi oss för att åka till en strand som beskrivits som den finaste i Cartagena – Playa Blanca. Vi tog en shuttle dit från ett känt hostel i stan som tog ca 45 minuter. Väl framme fick vi oss en nästintill skrattretande överraskning. Stranden har säkert varit fin en gång i tiden, men det var för oss fullkomligt omöjligt att se, då det var människor precis överallt (och då kom vi dit vid 09). Efter en stunds letande hittade vi tillslut en liten fri sandyta och slog oss ned. Runt om oss låg det skärp i sanden, det kryllade av flugor, varannan minut kom en säljare fram och dinglade saker framför en alternativt började massera en. Erik tappade förståndet efter 20 minuter och vi försökte oss på att bada. I vattnet kunde hann man knappt doppa sig innan man nästan blev överkörd av båtar med mer personer, bananbåten eller vattenskotrar. Det var fullkomligt omöjligt att bada. Luften över vattnet och hela stranden var tjock av varm bensinlukt som nästan hade en lukt av lök, väldigt svårt att beskriva men det luktade så äckligt att vi mådde illa långt efter att vi tagit oss därifrån.

Vår shuttle som vi bokat hem skulle gå vid 15, men vid 12.30 gav vi upp och letade upp en taxi som tog oss hem. Den värdaste taxiresan vi någonsin betalat för! Väl i bilen mötte vi hundratals bilar fyllda med ännu fler människor som skulle dit, det var helt sinnessjukt! Aldrig någonsin har någon av oss tre sett så mycket folk på en strand, verkligen bisarrt.

Tillbaka i Cartagena åkte vi till en Supermarket och köpte lunch innan vi återvände till hotellet. Här har vi tjafsat med vårt hotell – när vi kom tillbaka till hotellet stod nämligen dörren till vårt rum vidöppen efter att städarna varit där. Och igår lämnade vi in våra kläder för tvätt efter seglingen (precis allt luktade surt efter att ha dränkts i vågor) och när vi fick tillbaka grejerna, tillsammans med den högsta tvätträkningen man kan tänka sig, var en av Lisas tröjor förstörda och hennes bikiniöverdel försvunnen. Tröttsamt.

Nu har vi alla vilat lite, försökt smälta morgonens alla intryck från stranden och tagit oss en varsin dusch. Om en liten stund ska vi in till Gamla stan och möta upp de andra från seglingen. Elsa fyller 25 idag så vi ska fira henne. Planen är att mötas vid muren och dricka några öl i solnedgången, sen ska vi käka middag innan vi avslutar kvällen på Café Havanna, en känd salsaklubb här. Äntligen ska vi få dansa salsa! 🙂

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.