Dag ett i Milano

Imorse vaknade vi upp vid halv nio när Roberto gick till jobbet. Vi segade kvar i sängen en stund och gjorde sedan lite nytta på våra datorer. Kollade upp tåg till Nice och boende i Mallorca. Jag har inte berättat det än, men våra reseplaner har ändrats. Efter Barcelona åker vi till Mallorca för några dagar istället för Ibiza. Och så flyger jag hem däreifrån den 18e september (exakt två veckor idag).

När vi var färdiga och i ordninggjorda tog vi en promenad ner i området, letade upp en mataffär och storhandlade frukost för kommande dagar. Vi åt en stor frukost hemma och tog oss sedan ner på stan. Började på centralen med att växla lite mer pengar och reservera platser till tåget på söndag.

Efter våra ärenden gick vi runt på stan, såg allt det turistiga och gick sedan omkring i alla affärer. Precis som man ska göra i Milano. Sjukt vad mycket mode och fashion det är överallt. Nere i tunnelbanestationerna är det TV-apparater som konstant visar modeshower i väntan på tunnelbanan. Överallt går det omkring rika fashionistas med märkeskläder från alla möjliga stora märken. Det är nästan lite fjantigt.

Som paus tog vi oss till Robertos jobb där han bjöd oss på sushi till lunch. Efter det vandrade vi omkring ytterligare i några timmar, såg katedralen och slottet och allt där emellan. Innan vi tog tunnelbanan tillbaka hem igen köpte vi varsin italiensk glass som smälte i munnen. Sjukt gott.

Nu är vi hemma i lägenheten och gör oss i ordning, vid sju ska vi ut med Roberto och Frederico. De ska ta med oss till Eataly. Och ni förstår säkert lika väl som jag vad det betyder. Ännu mer mat. Italiensk sådan. Vi kommer säkert drunkna i pasta. Alltså det är nästan lite sjukligt. Vi äter oss igenom hela Europa. Och fasen så gott det är.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.