Djurens paradis

Hallojsan! Klockan är eftermiddag och om en liten halvtimme ska vi ta oss iväg till aulan för våra lektioner, idag enbart med klass tre så vi kommer vara möra och goa efter det hiho.

Denna vecka har bjudit på ännu lite mer djur. 2-0 till djuren VS Sigrid förra veckan har med ganska starka steg tagit sig till 5-0. Började i fredags kväll då vi tillsammans med Tessa och hennes vän Franzesca från Tyskland skulle ha filmkväll. Medan Tessa gjorde i ordning bioduken skulle Sigrid plocka fram extramadrassen och satte då handen rakt på en skorpion som gömde sig i lakanet. Några hysteriska försök senare hade vi lyckats både fånga och mosa den. 3-0.

Dagen efter hade vi hänga-i-Potrero-dag, vi kikade på våra elever som hade basebollmatch, Brasilito mot Potrero, lyckad aktivitet med många glada barn. Sedan donade vi med saker hemma, gick till gröna huset för att slänga in en tvätt och medan vi väntade på att tvätten skulle bli klar tog vi ett dopp på Penca där Sigrid rätt omgående klev på en rocka. Panik utbrast. 4-0.

På söndagen var vi tillbaka med vår söndagstradition och mötte upp hela american family på Penca för att spela volleyboll. Vi började med att ta ett dopp i havet och strike igen, Sigrid klev på rocka nummer två, vilket oturligt nog bevittnades av några av våra tredjeklasselever som har gottat sig åt reaktionen resten av veckan. “Profe, profe Sigrid, mira raya – AAAAH!” 5-0.

När det hela väl var överstökat spelade vi volleyboll i säkert fyra timmar och njöt sedan av solnedgången, så även den dagen gick att räddas. Och som tur var lyckades varken skorpionen eller någon av rockorna sticka Sigrid, som klarade sig undan spektaklet med några smärre hjärtattacker.

Utöver det har det hittats krokodilspår på Penca i helgen, vi har halvt blivit anfallna av en skunk som sprang rakt emot oss när vi satt och åt middag på vår uteplats, vi har sett vår första orm sen vi kom hit i januari, lyckats se en helt sinnessjukt snabb fisk med en tuppkamsliknande fena som simmade i vågorna och fått se den största ödlan någon utav oss skådat, någonsin. Som ni här så är det alltså en himlans massa djur här nu.

Tydligen kommer många djur fram med den stigande värmen. Det är så varmt här nu att det är sjukligt. I och med det är det också säsong för annan föda och då främst frukter, just nu – mango. Vi måste numera byta sida av vägen när vi går till jobbet för att slippa riskera att få en fallande mango i huvudet (det har varit nära många gånger redan) och det ligger mangos nästan precis överallt. Tänk er vilken dröm att kunna gå och plocka färsk, nyfallen mango när man helst behagar. Det du, Sverige.

Annars är det mycket jobb, träning och Sigrid har precis fått reda på att Abriendo Mentes har deal på yogalektioner på Bahia del Sol, så nu kommer en onsdagstradition införas med yoga på morgonen följt av skrivtid på deras uteservering fram till att moppen avgår mot eftermiddagslektionerna i Brasilito. Tjiho! Kanske blir det något av det där skrivprojektet ändå.

På jobbet håller vi just nu på att försöka starta igång ett fotbollslag för Potrero och hoppas på att kunna dra igång det innan vi behöver åka hem igen. Vi jobbar med väldigt roliga grupper och tror att fotbollsprojektet skulle vara ordentligt uppskattat av många här. Redan imorgon har vi möte med vår site director om idén.

Med våra fina volontärvänner har vi sedan senast haft ett knytkalas och solnedgångar och filmkvällar, och ikväll ska vi på Trivia night och imorgon ut på galaj i Tamarindo för att fira vår kompis Astrid som fyller 22. På lördag ska vi ha återhämtningsdag på Playa Conchal med hela gänget och på kvällen ska vi mysa ihop framför Sagan om de två tornen! Och söndag är det volleybolldag som vanligt. Ser verkligen fram emot denna helg!


En ihjältorkad rocka som flutit upp på land.

En väldigt levande rocka som simmade fram och tillbaka på Penca.

Hello.

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Djurens paradis

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.