En dag i Prag

Idag har varit en extremt lång dag. Av någon anledning somnade vi inte förrän vid tre och var rätt så sega när klockan ringde vid nio imorse. Vi gjorde oss i ordning och gick sedan ner till Café Lounge för frukost. Sjukt god mat men fruktansvärt otrevlig personal. Tråkigt när det var ett sådant pass fint ställe.

När frukosten var uppäten kom Mikal och plockade upp oss. Tillsammans åkte vi ut på landet. Först till ett stort berg som vi tog en lift upp på. Helt stört kallt där uppe och fruktansvärt molnigt. Där man egentligen ska se världens finaste utsikt såg vi vitt. Men det var roligt och väldigt coolt ändå.

30 minuter senare hoppade vi frusna in i bilen igen och styrde mot Mikals hemstad. Där fick vi oss en rundtur och stannade sedan till på restaurangen som han äger. En fikabuffé och tre cappuccinos stod på ett bord och väntade på oss. Tiramisu, jordgubbstårta och den Tjeckiska specialrätten plommondumplings med vispgrädde. Vi rullade ut från restaurangen en timme senare.

På restaurangen plockade vi också upp Barbora (hans flickvän) och Mia (deras lilla bebis) och tillsammans åkte alla tillbaka in till Prag. I Prag gick vi på en fyra timmars promenad runt stan. Vi hann med att se precis allt. När vi kände oss klarar var klockan sju och då avslutade vi med en middag på ett creperi bredvid stadens katedral.

Nu är vi hemma på hotellet. Vi har kramat och pussat lilla familjen hejdå och sagt tack för den här gången. Deras gästvänlighet har verkligen överträffat alla våra förväntningar och vi har fått uppleva Prag på bästa tänkbara sätt. Och det hade aldrig hänt utan fina Mikal. Återigen ett stort tack till honom.

Om en liten stund ska vi ta oss ut till stan för att få uppleva Prag en sista gång, nu by night. Vi har fått några barer rekommenderade för oss och ska ut och ta oss några drinkar. Det blir inget sent eftersom att klockan ringer åtta imorgon och två timmar senare kommer vår taxi som tar oss till flygplatsen. Halv ett lyfter sedan planet mot nästa destination – Milano!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.