En dag i vackra Nice

Hej på er! Nice är helt fantastiskt. Helt jäkla fantastiskt. Vaknade upp till strålande sol imorse och tog mig Maria ut på en promenad (lämnade turturduvorna Megan och Ric hemma lite längre) ner till stranden. Vi parkerade oss vid vattnet, ungefär i mitten av Nices stenstrand. Där solade vi, jag läste ut min bok Morgon i Jenin (den absolut bästa bok jag någonsin läst i hela mitt liv och som jag kommer att skriva mer om här senare i koppling till lite annat som jag tänkt på) och tog oss några dopp i Medelhavet.

Vid fyra pallrade vi oss hem igen för att laga en sen lunch och byta om. Två timmar senare, mätta och belåtna traskade vi in på Holiday Bike Rentals och hyrde varsin cykel för det kommande dygnet. Nice är inte överdrivet stort men med tanke på hur mycket vi har gått omkring tidigare orkade vi inte med de kilometerlånga avstånden. Med cykel blev allt hur lätt som helst. På tio minuter var vi uppe borta förbi slottet och nere i marinan där alla jättefina yachter ligger.

Och en kvart efter det cruisade vi omkring inne i Gamla stan innan vi bestämde oss för att leta upp ett creperie. En varsin crepe med nutella och hasselnötsglass (ja, det var precis lika gudomligt som det låter) senare hopplade vi upp på cyklarna igen och trampade hemåt.

Nu sitter vi här i soffan igen. Svettiga och klibbiga. Vi turas om att duscha och dela på en flaska vin. Ikväll ska vi ut i den varma kvällen och dricka drinkar på någon uteservering. Imorgon väntas antingen en tripp över till Monaco eller ännu mer cruisande runt här på Frankrikes små gator. Mysigt!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.