Jag är kär i den här staden

Igår hade vi den bästa kvällen av alla hittills. Vi åt god middag och hade det jättetrevligt med Joost och Elena. Efter middagen traskade vi alla ner till glassbaren här nere och köpte varsin kulglass som vi åt medans vi vandrade omkring och tittade på den fina staden. Alltså jag älskar det här stället. Jag håller just nu på att komma på den bästa anledningen till att behöva flytta hit i framtiden. Mitt liv skulle vara fullbordat. Det är så mysigt!

Efter 30 minuters vandrande lämnade Joost och Elena oss för att gå hem medans vi fortsatte vandra. Vi hittade ett såkallat Brown café där vi slog oss ner. Världens mysigaste ställe. Allt är gjort av trä och det är mörkt där inne med tända ljus och bara en ashärlig atmosfär. Där satt vi till stängning då vi tog oss ännu en promenad runt staden. Skrattade och mös och bara hade det allmänt trevligt. När klockan blev två tog vi oss tillslut hem och somnade som stockar.

Idag sov vi ut. Inte förrän vid elva vaknade vi av kyrkklockan som spelar en truddilutt varje timme. En jättehärlig sådan, inte alls jobbig. Vi öppnade fönstret och fick in solig luft och satte oss sedan för att äta frukost. På våningen nedanför satte någon på en skiva med opera och det blandades härligt med ljudet från duvorna utanför. Magisk morgon.

Nu har vi mest varit hemma och fixat med saker. Tvättat, planerat, packat om, duschat och fixat lite mer. Imorgon bitti far vi vidare mot Berlin så vi vill få klart så mycket som möjligt idag. Nu när vi är klara ska vi ta oss ut för vår sista dag i Amsterdam. Denna dag kommer alltså mest att bjuda på mat. Och kanske lite öl. Visste ni att Heineken är Nederländskt? Jag hade ingen aning. Trodde att det tyskt. Men tydligen ligger bryggeriet här inne i stan och om vi orkar kanske vi tar oss dit för en tur. Men först blir det ost och pannkakor!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.