Första stopp: Köpenhamn

Hejsan hoppsan världen. Jag råkade dra på mig en otrevlig förkylning efter i fredagskväll. Tror att Megan kanske förde över sin sjukdom till mig, mitt immunförsvar som så himla gärna tar emot sådant. Blä. Så igårkväll (första kvällen i Köpenhamn) blev jag tvungen att stanna hemma och vila istället för att följa med tjejerna ut.

Innan det lagade vi wookade grönsaker med kyckling tillsammans med Mikkel, killen som vi bor hos. Vi håller alltså på att couchsurfa, vilket betyder att vi är anmälda på forumet https://www.couchsurfing.org/ och det är där vi kommer kontakt med andra couchsurfers. Mikkel är alltså en person som låter folk få bo i hans vardagsrum de dagar då han inte är på jobbet, så framförallt under helger och när han har semester.

Det fungerar faktiskt väldigt bra och han är väldigt snäll. Idag har han skjutsat omkring oss inne i Köpenhamn och visat oss sådant man borde se. Det absolut coolaste stället var Christiania, ni vet det där lilla området inne i Köpenhamn där man byggt sig sitt eget självständiga samhälle. Där de har sina egna regler och där man måste bli godkänd för att få flytta till.

Inne i Christiania ligger the Green Light District och där finns det bås efter bås där du kan gå in och köpa alla möjliga sorters droger. Runt båsen hittar du rabatter fulla med hasch- och marijuanaplantor och luften är tjock av röken från den sjuka mängden jointar. På ett sätt påminde stället om Australiens Nimbin, skillnaden var väl att detta var mycket mer organiserat och väldigt mycket större. Hela grejen känns lite absurd och jag tyckte att det kändes obehagligt både en och två gånger.

Efter Christiania tog vi oss in till centrala Köpenhamn. Vi började med att reservera tågbiljetter för imorgon kväll då vi ska ta nattåget till Amsterdam. Efter det åt vi stek på en ultratypisk dansk restaurang, vandrade omkring lite i stan och avslutade sedan eftermiddagen med en dansk fika. Wienerbröd i olika sorter och stora koppar te. Hur gott och mysigt som helst!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.