Första veckan i Potrero

Så har nästan hela vår första vecka i Potrero passerat. Vi hade som sagt vårt första möte i måndags och på tisdagen var det dags för nummer två. Denna gång träffades vi alla i Brasilito, en by ungefär 20 minuter härifrån där Abriendo Mentes också har ett kontor och där de utför samma saker som här i Potrero.

Om man vill veta lite mer om organisationen gör man det lättast genom att kika in här: Abriendo Mentes. Det vi specifikt kommer att göra – när eleverna börjar skolan igen, är att hjälpa till i klassrummen och stötta de elever som har det svårast. Utöver det är det aktivitetsplanering och genomförande med barnen, samt att hjälpa till med att anordna event.

Just nu har eleverna fortfarande sommarlov, men som många redan vet är loven inte alltid superenkelt för alla och av den enkla anledningen stöttar Abriendo Mentes upp med aktiviteter även under dessa dagar. Så, onsdag, torsdag, fredag och måndag som kommer hålls Summercamp i Brasilito och tisdag-fredag efter det hålls samma sak i Potrero.

I tisdags hade vi alltså planeringsdag för att förbereda för dagarna och sen var det bara att köra igång. Vi två blev placerade tillsammans och fick i uppdrag att anordna och hålla i veckans lek- och sportaktiviteter. Tillsammans med barn i alla åldrar har vi nu spelat fotboll, kört capture the flag, sprungit stafetter, spelat fotbollsbrännboll, lekt hela havet stormat (=sillas musicales) och gemensamt byggt ballongtorn.

Snacka om att det har varit utmanande, både med nytt ställe, nya kollegor, nya elever, nytt språk och ny värme(!). En stor grej har varit språket då vi ganska snabbt insåg att vi under tiden i Guatemala och på resande fot i Panama och Colombia lärt oss extremt lite spanska ord och termer för hur man förklarar lekar. Haha. Men det har gått bra ändå, vi har fått så mycket hjälp av eleverna. Vilken fröjd det är att få jobba med barn!

Under veckan har vi också lyckats med: köpa en moped, storhandla, införskaffat oss ett månadskort på the Jungle gym, ätit massa medicin (nu börjar vi äntligen känna skillnad i magen) och lärt känna området. Väldigt snabbt känns det som att vi har kunnat anpassa oss till att skapa oss en vardag här, en vardag som vi båda är överens om att vi kommer trivas fantastiskt bra i.

Ikväll är det fredagskväll och vi har planerat att ta oss till Coco Loco och titta på solnedgången och äta kokosglass. Ursprunglig plan var att kanske dricka några öl, men medicinen stoppar oss så det får bli en annan gång. Som tur var har vi ju ett antal solnedgångar kvar framför oss.

Vi har tagit miljontals med bilder på alla härliga barn, men precis som på våra vanliga arbeten hemma i Sverige får vi inte lägga upp några bilder på dom på sociala medier. Istället har vi försökt att få med lite hur det ser ut på vår nuvarande arbetsplats, både byggnader, lekyta utomhus och även organisationens värdegrundsregler.

Och så en frukost. Observera vår lilla juicepressare – världens absolut bästa köp!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.