Framme!

Efter 40 timmars resande (varav 5 timmar i en bil utan AC där en konstant pendlade mellan att behöva kräkas eller tro att en skulle dö) kom vi tillslut fram till San Pedro La Laguna!

Vi, tillsammans med vår resekompanjon Kai (som under bilturen hängde sig ut genom ett av bilfönstren och kräktes flera gånger pga åksjuka), blev avsläppta vid ett litet officina där vi skulle vänta på våra värdfamiljer.

Efter fem minuter kom en man vid namn Mefi och hans femåriga dotter Blanquita och hämtade upp oss. De visade oss till deras hus, och sedan upp på övervåningen där vi har vårt rum. Vi har egen toalett, dusch och ingång och rummet är jättestort så det känns väldigt bra.

Vi fick där ta oss en efterlängtad dusch och sen traska ner till vardagsrummet där det väntade middag. Svarta bönor, någon typ av omelett, tortillas med cream cheese och hemmagjord chili på lök och jalapeños. Tydligen en ganska vanlig maträtt här i Guatemala.

Efter middagen gick vi upp på vårt rum, packade upp lite och bara tog det lugnt. Innan klockan slog åtta sov vi som stockar och vaknade sedan inte förrän 12 timmar senare.

Idag har vi ätit frukost med hela familjen, mamma Conchita och 12åriga dottern Chusita. Jättemysiga människor som verkligen tvingar oss till spanskan redan från dag 1. Resten av dagen är planerad till att bara mysa omkring här och upptäcka, ska bli spännande att lära känna staden som vi ska bo i den kommande månaden. Vi hörs!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.