Köpenhamn-Amsterdam

Iförrgårkväll när vi kom hem lagade vi oss en sen middag. Lax med grönsaker och sweetchilisås. Efter det mös vi ihop oss i Mikkels vardagsrum och tittade på film, det stora blå blev det och den var helt värdelös. Efter halva filmen gav jag och Megan upp och gick och la oss.

Idag vaknade vi av Marias trallande vid 08.30. Stjärnan hade dukat upp en stor frukost åt oss på vardagsrumsbordet. Vi åt, gjorde oss i ordning och lämnade sedan lägenheten för sista gången. En tågresa senare var vi inne i centrum och lämnade av våra stora väskor innan vi stegade iväg mot ett badhus vi hittade igår. Vi började med ett gympass och spenderade sedan nästan en timme i bubbelpoolen och bastun. Sjukt skön start på dagen!

När vi kände oss färdiga traskade vi ut på stan, hittade ett mysigt indiskt ställe som hette Guru där vi åt lunch. Jag åt en spicy mango chicken med garlic naan och drack mango lassi till det. Himmelskt gott! Våra sista timmar i Köpenhamn spenderade vi med att vandra omkring i staden, runt Stögen och ner mot Nyhavn och så runt och tillbaka igen. Vi såg en himla massa fina ställen och beundrade alla de färgglada husen.

18.46 satte vi oss sedan på nattåget mot Amsterdam. En 15 timmar lång resa som visade sig bli till liten av en besvikelse då det varken fanns wi-fi eller uttag för att ladda något. Vi alla hade tänkt använda tiden till att hålla på med våra datorer men fick nu istället fördriva tiden med varandra, våra böcker ooch mitt skrivblock. Det gick rätt så bra det också!

Nu är vi alltså framme i Amsterdam och har varit här sedan 11 imorse. Vi har vandrat omkring i stan och tittat på staden och herregud den är helt fantastiskt vacker. Jag kunde aldrig tänka mig att det var så fint! Kanalerna och de vackra husen och de fina små gatorna. Vart vi än gick var det vackert. På eftermiddagen slog vi oss ner på ett café som heter Screaming Beans och var hur bra som helst. Mysigt och gott och gratis wifi och sjukt gott kaffe och fantastisk lunch. Vi åt getostbruschettas och dom var helt fantastiska!

Ikväll äter vi middag hemma hos Joost och hans flickvän. Vi ska sova här i tre nätter på deras soffa och vi ser jättemycket fram emot det. De bor centralt, har en jättefin liten lägenhet och är supertrevliga. Ikväll bjuder de oss på Indonesisk nyttig middag och vi är hur nöjda som helst!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.