Las Brisas, Super Bowl och en trasig moped

Tiden rullar på här. Två veckor av summercamp har passerat och vi är nu inne på veckan då vi tillsammans förbereder inför terminen. Planerar och städar och donar.

Helgen som var spenderade vi på ett lugnt sätt med mycket strandtid. I lördags var vi på Conchal; stranden som enbart består utav snäckor. Där träffade vi ett helt gäng av eleverna från Brasilito, så vi hängde med dom under eftermiddagen. Jättemysigt! Vi avslutade med att åka upp till Mar Vista och ta en varsin öl i solnedgången.

Dagen efter hängde vi på Playa Penca, en vit strand som bara ligger 10 minuter här ifrån, där det också är helt fantastiskt vackert. På vägen dit såg vi en massa howlermonkeys och fick oss ett varsitt gott skratt (se video på Sigrids Instagram). Tänk att vissa saker fortfarande är så roliga, här gick man och trodde att man var 25 liksom.

På kvällen for vi hem till Rachael, som är vår chef, och tittade på Super Bowl med henne och hennes kille. Rachael är från Philadelphia, därav hejades det på Eagles, så det var väldigt god stämning när dom lyckades ta hem segern! Rolig kväll!

I måndags bestämde sig vår moppe för att den gjort sitt (den klarade ändå 2 veckor…..), så Erik fick gå med den hem sista biten från gymmet. Det var en tung kväll mentalt för Erik, som inte alls kände för att återgå till ett liv utan moppe. Men som tur var så blev vi, dagen efter, tipsade om en man som bor här i Potrero som förmodligen skulle kunna hjälpa oss att fixa den. Han tittade på motorn, konstaterade vad som var fel, köpte nya delar och lagade den åt oss, supersmidigt och nästan gratis(!). Så, nu är den som ny och Eriks oroliga hjärta är lugnat igen.

Igår hade vi möte med vår koordinator Karen och fick ännu lite mer inblick i vad vi ska göra här, vad som blir våra ansvarsområden förutom det vi gör när vi hjälper till i klasserna. Sigrid kommer att ansvara för all läxhjälp och Erik för all idrott. Det blir roligt att ha något sådant eget som vi både ska planera och genomföra kontinuerligt. På kvällen var vi hem till Tessa och Marcella som bor i the green house (volontärhuset), där vi tillsammans med några andra volontärer drack öl och dansade innan vi gick till Las Brisas som har onsdagsklubb. Jättelyckad kväll!

Idag vaknade vi vid 08 med varsin rejäl huvudvärk. Det kändes som att vi blivit överkörda av ett tåg. Lite frukost och ett dopp i poolen hann vi med innan vi skyndade bort till aulan för dagens arbetspass. Vi städade, sorterade och målade om. Ganska behaglig göra om än lite ineffektiv. Ca fyra timmar senare var vi klara och alla stapplade hem till sig.

Vi spenderade eftermiddagen i sängen med glass, A-C och Fargo. På kvällen blev det solnedgång på Penca tillsammans med Gwen, Marcella och Tessa varpå vi gick och åt pizza. Vid 20.30 mötte vi upp Laure, Erwin, Linda och Andrea på Las Brisas för en födelsedagsöl för att fira att Erwin blev 33 år. En och en halv timme senare var vi hemma igen och nu ligger vi i sängen redo för att avsluta den här dagen.

Imorgon har vi föreläsning och lunch med hela gänget från Abriendo Mentes och på kvällen ska vi jobba på Maries restaurant i Flamingo, för the Blues festival som kommer hållas här under helgen och vars intäkter går till Abriendo Mentes. Mer om det får ni veta nästa vecka. Ha det fint så länge och trevlig helg!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.