Lediga dagar

Hallå på er!

Vi har haft en magisk helg. Vi startade igång den med att kötta oss igenom nästan alla våra läxor i fredags och smet sedan iväg till en närliggande kiosk där vi köpte chips och choklad och avslutade kvällen tidigt med en film. Superskönt att vakna upp helt utvilade på lördagen då vi hade mycket planer.

Vi gick upp vid 08-tiden, hade en yogasession, åt frukost och FaceTimeade med våra familjer hemma i Sverige. Runt 11 tog vi, tillsammans med vår värdfamilj, tuktuks till ett ställe som heter Puerto Bello. Det var en plats en bit från San Pedro som låg direkt intill sjön, där fanns lekpark, grillplats, basket- och fotbollsplan samt en swimmingpool.

så, vi lekte och spelade och badade och grillade och bara hade det hur härligt som helst. När vi var hemma igen tog vi en siesta och sedan ett varv ner på stan innan vi återvände hem för att träna, duscha och äta middag.

Till middag fick vi tamales gjorda på ris och det var det första vi fått här som faktiskt var riktigt svårt att få i sig, konsistensen gjorde att det liksom växte i munnen. Tydligen så är det också något väldigt traditonellt man äter här, främst när man firar saker. Oerhört svårt för oss att förstå, men så är det, tur att det finns så mycket annat gott här!

Efter middagen tog vi oss ut till en bar som heter Sublime där vi efter ett tag mötte upp ett annat par från vår skola, Marta och Joel från Australien. Det som bara skulle bli några öl slutade med att vi blev kvar där till stängning och kom inte i säng förrän runt 02.

Imorse vaknade vi upp, inte alls lika pigga som dagen innan, och förbarmade oss ganska länge över det. Tillslut ryckte vi upp oss och gick ner till café Sababa där vi bestämt oss för att äta frukost. Och vilken frukost det blev! Sigrid åt Shukshaka (ägg som tillagas i en tomatsås med toast och guacamole till) och Erik åt två runda jättenachos med guacamole, bönpaste, grönsaker, stekta ägg och fetaost på. Ja, ni hör ju själva.

Efter frukosten tog vi en båt över till grannbyn San Marcos som vi hört massvis med gott om. Kai åkte dit för några dagar sen och skrev till oss när hon kom dit att när hon klev i land så sänkte hon automatiskt sin röst för att hela stället är så lugnt och harmoniskt att man liksom inte vill störa. Och precis så var det! Inga högljudda barer och klubbar, inga tutande tuktuks och inga skällande hundar på gatorna.

Vi strosade omkring där en stund, hittade yogamattor(!) och såg sedan en skylt som pekade mot ett ställe som hette Jinava där man tydligen kunde äta vid en restaurang och bada. Det tog ungefär 10 minuter och när vi klev in  området och ner för trapporna mot vattnet var det som att man nästan tappade andan. Det var så otroligt vackert!

Vi satt oss längst nere vid vattnet, beställde in en varsin smoothie, badade från en brygga, låg i hängmattor och bara njöt (och pluggade) resten av eftermiddagen. Ett sådant ställe har vi saknat här och kommer vi absolut återvända till. Vi lägger upp bilder på platsen i nästa inlägg så att ni kan få se precis hur vackert det är!

Nu är snart den här helgen slut och det är dags att ladda om inför en ny vecka. Imorgon väntar skola och sedan Sverige-Italien. Vi hörs mer då!

 På den sista bilden ser ni Erik och berget Indian Nose (inte förrän bilden togs förstod vi vad namnet kom ifrån). Det ska vi bestiga nästa eller nästnästa helg och därifrån se soluppgången, något som tydligen ska vara helt fantastiskt!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.