Minca

Wow! Vi bor på ett hostel som heter Casa Loma och vilket sinnessjukt ställe det är. Hostlet ligger högt uppe på ett berg (man blir riktigt svettig varje gång man besiger alla triljoner trappor upp) där det är lite svalare än på den altitud vi annars befunnit oss på.

Det som har varit magiskt är att vi de senaste tre nätterna sovit i hängmattor mitt i djungeln med en utsikt över hela Santa Marta. Somnat och vaknat till ljuden från djuren och naturen omkring oss. Det absolut mysigaste på hela den här resan! Luften är frisk och det är precis så behaglig temperatur att man kan sova ute med långärmat och ett täcke. Så jäkla härligt!

Båda vi två drog på oss en riktigt jobbig magsjuka sista dagen i Taganga och den har hängt i hela vägen i Minca, vilket har gjort oss helt sängliggande två dagar och uppe-på-benen-men-utan-energi den sista dagen. Det har gjort att Lisa har fått hajka runt en del själv och vi har missat alla saker runt omkring den här bergsbyn. Men, det har inte gjort oss någonting, det kan inte finnas ett bättre ställe i världen att vara sjuk på.

Våra dagar har främst bestått av att läsa, sova, hänga med folk uppe på hostelet, vila, krypa ner i samma hängmatta och titta på serier på vår padda. När vi inte sprungit fram och tillbaks på toaletten vill säga. Usch, vad våra magar har fått jobba på den här resan.

Vi har försökt vara noga med att äta ändå, och det är vi glada åt, för även fast att magen skrikit av smärta efter varje vätske- eller matintag så har vi ändå njutit av själva måltiderna. Vårt hostel är helt vegetariskt och maten som lagats har varit helt galen. Igår fick vi t.ex. broccolicrepes med vitvinssås och sedan en stor rawchoklad- och jordnötsboll med hemmagjord glass. Ja, ni hör ju själva.

Tyvärr hann vi bara spendera tre nätter där, om vi hade kunnat hade vi stannat i minst en vecka(!), men så mycket tid har vi tyvärr inte. Vår resa med Lisa börjar närma sig sitt slut. Den 18e flyger vi tillsammans till Panama City, där Lisa tar ett flyg tillbaks till Sverige medan vi bussar vidare mot Costa Rica och vårt nästa kapitel. Men innan dess ska vi till Medellin och upptäcka den staden, förhoppningsvis får vi stöta på lite välkända ansikten där nere också. Mer om det sen – för nu ska vi boarda vårt flyg ner dit. Hörs mer där!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.