Chokladfabrik, vandring och Chichi

¡Hola chicos!

Nu var det ett tag sen vi skrev. Tiden här flyger förbi och vi är redan inne på vår tredje vecka i skolan. Förra veckan startade ganska trist med magsjuka och den har hållit i sig fram och tillbaka sedan dess – tji fick vi för att vi snålade bort att ta Ducoral hehe.

Idag har det exempelvis blivit värre i magen för Erik igen vilket gjorde att han missade dagens Club de Conversación. Vi har denna vecka avancerat upp från nybörjarnivån till den som heter intermedio så nu är det svårare konversationer som väntas. Kul men mycket jobb för hjärnkontoret.

I helgen har vi, trots magarna, gjort massvis med saker. Efter skolan i fredags åkte vi med familjen till grannbyn San Juan. Vårt första stopp var en chokladfabrik där vi fick lära oss hela chokladprocessen; från kakaoplantan till att den är färdig i butiken. Väldigt kul och intressant att se! Sen köpte vi (såklart) en massa choklad i olika smaker inför helgens myskvällar 🙂

Efter chokladbutiken gick vi till en klädesfabrik- och butik där vi fick se hur kvinnorna där tog fram garn från växter, hur de sedan rullade ihop det till nystan, färgade det med hjälp av plantor, grönsaker eller bark och sedan skapade tyg och kläder. Jäkligt häftig process!

På kvällen åt vi middag och tittade sedan på Grotesco på SVT-play. Vi somnade ca 22 och vaknade sedan av alarmet 03.30, hyfsat sega och sömniga. Vi gick upp, drack kaffe och åt en banan och lämnade sedan San Pedro 04.00 tillsammans med Mefi, hans syster och hennes dotter, Chusita och familjens kompis Mateo. Vi åkte bil i strax över en timme upp till Santa Clara där vi började vår vandring. Målet var att ta oss upp till Nariz del Indio (ni vet den där bilden vi postade på Erik i ett tidigare inlägg, vi skulle upp på den toppen) och strax innan 06.00 var vi tillslut uppe.

Därifrån kunde man se alla de sju vulkaner som finns härifrån bort till staden Antigua. En av dom som ligger vid Antigua heter Fuego och är aktiv, och precis när vi kom upp till toppen av Nariz del Indio fick den ett litet vulkaniskt utbrott och vi kunde se ett rött sken och massa rök stiga upp från toppen (det ska alltså tilläggas att den vulkanen ligger över 10 mil härifrån). Så himla coolt!

Uppifrån Nariz del Indio fick vi sedan se solen stiga vid horisonten och det var en väldigt mäktig utsikt! Vi lägger upp bilder på det i nästa inlägg då vi hade med oss systemkameran dit och har några riktigt fina därifrån. När klockan blev strax efter sju började vi vandra ner igen och klockan hann bli nästan nio innan vi var hemma igen. Hemma tog vi varsin varm dusch och åt frukost innan det var dags att traska mot skolan för att ta igen våra missade timmar från måndagen då vi var sjuka.

Efter lördagens lektioner var vi riktigt möra. Vi spenderade eftermiddagen med att vila, lyssna på poddar, plugga och göra yoga. Efter middagen letade vi oss ner i sängen och in på Netflix (numera kör vi spansk subtitle) och hann väl titta ca 30 minuter innan båda sov som stockar.

På söndagen ringde klockan 06.00. Vi gick upp, åt frukost och tog oss sedan ner till Casa Verde (där vi blev avsläppta vår första dag). Där mötte vi upp några andra studenter från skolan och en chaufför som skulle ta oss till Chichi mercado, en av Centralamerikas största marknader. Resan dit var varm (16 personer i minibussen och ingen AC), lång (två och en halv timme) och fruktansvärt obekväm och skumpig (vi satt längst bak med två andra, utan nackstöd).

Det var en otrolig lättnad när vi tillslut var framme och fick ta oss ut i den friska luften. Efter ett varv inne på marknaden behövde vi hitta ett ställe att äta på, vilket var lättare sagt än gjort. Ett smärre sammanbrott senare (Sigrid som är trött, hungrig och har mens – typiskt dålig kombination) hittade vi upp till en restaurang ovanför själva marknaden där vi lyckades beställa in varsin kycklingmacka och lemonad.

Till vår stora förvåning såg vi plötsligt Joel och Marta i folksamlingen och dom kom upp till oss och joinade oss i vår brunch. Båda dom två var sjuka hela förra veckan och missade alla sina lektioner, Marta är fortfarande inte heller helt bra i magen men på bättringsvägen. Vi bestämde oss för att försöka hitta på något tillsammans den här helgen, då det är vår sista här.

Vår andra rundtur på marknaden var mycket mer harmonisk och energifylld och vi återvände till shuttelbussen vid 13.30 med både shorts, byxor, pennskrin, tröjor och bokmärken, och faktiskt nöjda med vår prutningsprestation (som annars brukar vara oerhört dålig då vi båda fullkomligt hatar att pruta). Efter ytterligare tre timmar i bil (lite bättre denna gång, då vi var tidiga till shutteln och paxade säten längre fram!) var vi hemma, trötta i både kropp och själ. Vi gick till Shanti shanti och åt falafel och avslutade sedan kvällen lugnt med yoga och läxa, utmattade men glada åt vår händelserika och fullspäckade helg!


Kyrkan i San Juan


Ett galleri i San JuanBilder från klädestillverkningen


Choklad!

Erik, Chusita och kusinen Teresita

Bilder från Chichi mercado

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.