Nice-Barcelona

Här sitter vi nu. Sista tågresan avklarad. Sista landet intaget. Spanien!

Det var en otroligt lång tågresa (nio timmar) men ack så vacker. Som en harmonisk tavla.

Vita stenstränder som ger en nästan overklig kontrast till det glittrande, glasklara, turkosa Medelhavet. Färgglada parasoll med matchande solstolar, gröna palmer som fladdrar i vinden och benvita stenhus med växter som klättrar från dörren upp till taket. På balkongerna färgstarka rosa blommor.

Två flickor springer omkring i sina baddräkter och jagar vågorna som slår upp mot stranden. På varsin handduk ligger ett par och solar med hopflätade händer. Längre ut flamsar ett par ungdomar omkring på en kanot som närsom helst kommer att välta och strax bakom dom simmar en farbror fridfullt förbi.

Jag satt där och njöt av allt det fina jag såg. Livet där och då. Och fick tillslut fram kraften och motivationerna till att få mitt skrivande att flöda. Håller på att skriva ihop en sak som gnagt inom mig i snart en vecka men det är ett sådant invecklat ämne så jag får aldrig till det. Men så idag, tror jag att det faktiskt lyckades släppa.

Skrev sedan i nästan tre timmar i sträck medans jag mumsade i mig av makronerna vi köpt med oss till resan. Vår sista del av Frankrike.

Men nu är vi, som sagt, i ett svettigt Barcelona. Vi har tagit oss upp till vår fantastiskt idylliska lilla spanska lägenhet. Sjukt liten och kompakt och fantastiskt mysig. Ska visa foton imorgon! Höll på att få mindre klaustrofobi i trappuppgången som knappt rymmer en människa, allt mindre en fet resväska. Känns som att vi är i ett minihus, men det är helt fantastiskt och vi är så nöjda!

Kvällens planer är att ta oss ut för några glas sangria och njuta av den härliga kvällen. Adiós!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.