Premiär på surfingbrädan!

Så, för att återkoppla till förra inlägget. Vi fick igår tillbaka vår moped, men mekanikern hade inte lagat den då han fortfarande inte hittat den del han behöver. Han frågade då om vi kanske ville ha mopeden sålänge så kunde han säga till oss när han fått tag i delen. Efter tre veckor. Men men, nu har vi något att röra oss omkring med i alla fall!

Dagarna som nu har passerat har varit väldigt händelserika. I torsdags hade vi inte lektioner förrän sent på eftermiddagen, så vi bestämde oss för att ta en promenad längst Playa Potrero till Playa Flamingo. Det är ungefär en timmes promenad. Playa Flamingo är lik Playa Penca, väldigt vacker och med vit sand. Skillnaden är att det nästan alltid är större vågor i Flamingo och det finns flera träd (=mer möjlighet att hitta skugga). Det ligger också i ett mer turistigt område vilket gör att det ofta är fler personer där.

Vi hängde där ett tag, badade i vågorna och Erik lyckades missbedöma en våg som lyckades slå precis där han stod och som fullkomligt golvade honom. Han kom upp till ytan skrattandes och med huvudet fullt av både sand och saltvatten. Innan vi gick hem åt vi tonfisktacos på Coco Loco och drack en varsin öl, skålade för våra fina sex månader vi haft i Centralamerika. Väl hemma hade vi lektioner med årskurs 3 och gick sedan till solnedgången med våra room mates. Jag la mig tidigt på grund av huvudvärk som kommit smygande på kvällen.

På fredagen vaknade vi efter en lång, varm natt och min huvudvärk var nu ännu värre. Vi åkte till Brasilito för en timmes sport med eleverna där, och sen hem igen varpå jag knaprade i mig starka huvudvärkstabletter och stupade tillbaka ner i sängen med min kylmask för ögonen. Två timmar senare vaknade jag, nästan huvudvärksfri och åt lunch. Precis lagom till att vi skulle bege oss till lektioner i Potrero.

Vi hade Fun Friday och denna gång byggde vi vidare på vårt utbyte med eleverna i Sverige och gjorde det till en Costa Rica-Sverige timme. Eleverna fick med hjälp av Google Earth se Potrero och Costa Rica för att sedan ta sig hela vägen till Uppsala och Sverige. Efter det körde vi lite hänga gubben med svenska ord, eleverna fick gå tipspromenad om de båda länderna och avslutade sedan med att måla de båda ländernas flaggor. Jätteroligt!

I lördags hängde vi på Playa Penca tillsammans med Tessa. Marcella lämnade tidigt på morgonen för en tripp till San José. Vid tre-tiden mötte vi upp resten av våra kollegor från Abriendo Mentes på ett bryggeri som precis öppnats här och spenderade en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans där. På kvällen kollade vi solnedgången på Penca och avslutade sedan med middag och film tillsammans med Tessa och hennes kille Eli som var på besök från Liberia.

I söndags vaknade vi tidigt och åt frukost tillsammans. 08.45 rullade Linda upp på vår uppfart och vi hoppade alla in i hennes bil för att åka mot Playa Tamarindo där vi skulle.. surfa! Något vi inte gjort här ännu. Vi hyrde en varsin surfingbräda och begav oss ut i vattnet.

Eli har surfat ganska mycket och var duktig, Linda likaså. Erik har surfat några gånger förr och lyckades ta sig upp på flera vågor. Tessa hatade allt med det och jag, som var uppe på en surfingbräda för första gången, var nöjd med att öva komma upp i på brädan och fånga vågorna knäståendes. Det var riktigt roligt men så otroligt jäkla svårt.

Eftersom att det var söndag så var det fullsmockat med andra personer i vattnet som också försökte lära sig surfa, så hela den grejen gjorde det väldigt läskigt och man fick vara på sin vakt hela tiden för att inte bli påkörd eller köra på någon annan. Efter 90 minuter gav vi oss och hopplade in i bilen igen, trötta och möra efter morgonens träningspass.

Väl hemma igen åt vi lunch och sadlade sedan om för att traska ner till Playa Penca och vår vanliga söndagseftermiddag med volleyboll. Vi spelade i nästan tre timmar och det var så himla roligt, då alla spelat ett tag nu och vi nu får till ett jättebra spel med långa rundor och jämna matcher.

Efter att ha beskådat solnedgången och sedan ätit middag kröp vi till kojs. Vi somnade tidigt den kvällen, trötta efter vår väldigt intensiva söndag!

I måndags hade vi stormöte med båda avdelningarna (Potrero och Brasilito), det var kul att träffa alla samtidigt. Vi bestämde att vi ska göra en dykning tillsammans med Monicas pojkvän, som är dykinstruktör, som en grej tillsammans alla volontärer innan Erik och jag åker hem. Det ska bli riktigt roligt! På måndagskvällen promenerade vi tillsammans med Marcela i solnedgången till Flamingo och åt hamburgare, vilket var väldigt längesen nu.

På tisdagen tränade vi på morgonen, jobbade eftermiddagen och hängde med Marcela och Tessa på kvällen. Vi kollade på en serie som heter Big Mouth och skrattade så tårarna sprutade åt några allt för välkända situationer som dom iscensatte fullkomligt genialiskt.

I onsdags kom Linda och hämtade oss runt nio på morgonen, vi begav oss återigen mot Tamarindo för en ny chans uppe på surfingbrädan, men denna gång var det betydligt mycket svårare då havet kämpade emot något ohyggligt. Vågorna var gigantiska och vi kastades runt och upp och ner i vattnet. Efter 40 minuter, ett försök på en våg, litervis med vatten och sand i alla huvudets tänkbara öppningar och två blåmärken på lår och underarm så kastade jag in handduken. Erik envisades några vågor till men gav tillslut också upp, och vi åkte hemåt igen.

Nästa vecka ska vi ge det ett nytt försök, men då faktiskt med en instruktör som ska hjälpa till att lära lite grunder, då det känns som att vi mest gissar oss fram just nu. Hemma åt vi lunch och vilade lite innan vi skulle ta oss till the Jungle Gym dit alla elever från Brasilito och Potrero var medbjudna.

Ett basketlag hade fixat i ordning en hel eftermiddag full med idrott och aktiviteter för barnen, så vi sprang omkring, lekte lekar, spelade basket, volleyboll och fotboll inne i deras baskethall (utan varken AC eller fläktar) tillsammans med ca 50 barn. När bussen två och en halv timme senare kom och hämtade oss för hemgång var vi alla rätt så möra men glada efter en lyckad och rolig eftermiddag!

Igår var en helt vanlig dag, vi gick till torsdagsmarknaden på morgonen och åkte sedan till gymmet. På eftermiddagen väntade jobb och på kvällen spelade vi kort och tittade på stand-up i Casa verde.

Idag är det fredag och sista dagen innan långhelgsledigt. Dagens lektioner bestod av en morgon med sport i Brasilito, nu Fun Friday och sport i Potrero och efter det är alla familjer i Potrero bjudna på filmkväll i salón comunal och där ska vi hjälpa till med att sälja popcorn och varmkorv och hålla koll på barnen. Är nog inte hemma förrän nio-tiden och då väntar en kväll i Brasilito med bonfire och förhoppningsvis mareldsbad!

Imorgon far vi till Liberia för att hänga med Tessa och Eli och på söndag ska vi fyra tillsammans med Linda och Andrea åka till Rio Celeste som ligger ca tre timmar härifrån. Där övernattar vi till måndag innan vi kommer tillbaka till Potrero igen. Ska bli roligt med lite äventyr! Hoppas att ni alla har det bra där hemma och att ni får en riktigt trevlig Valborg!

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Premiär på surfingbrädan!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.