Pura vida

Nu ni, nu var det bra längesen vi var här inne. För några veckor sedan lyckades Sigrid tappa sin dator i stengolvet och därefter var skärmen varvat rosa, grön eller helt svart. Typiskt opraktiskt eftersom att vi försöker hålla den här bloggen vid liv samt att Sigrid precis startat igång ett skrivprojekt som det nu blev ytterst svårt att fortsätta med.

Men, som det fungerar här i Potrero, så lyckades vi igår via kontakter få tag i en kille som bor ungefär där vårt gym ligger. Han kom och mötte oss när vi var på jobbet i Brasilito, hämtade upp datorn och träffade oss sedan igen på gymmet, datorn var lagad och 30 dollar senare fick vi ta med den hem. Och nu har vi alltså en helt välfungerande dator igen!!

På tal om trasiga grejer så har vår moppe spökat igen, nu är det lysena som lagt av så vi lämnade in den på Rolandos gård i går för att få den lagad. Detta i sig gjorde oss alltså transportlösa igår, vilket tvingade oss att ta oss runt som resten av våra vänner här. Vi lyckades tajma en buss när vi åkte till Brasilito för våra idrottslektioner där men på vägen tillbaka hade vi inte den turen och blev tvungna att lifta. Tidskrävande och obekvämt men spännande och roligt att träffa nytt folk.

Älskar hela den här grejen med livet här; moppen fixas på någons bakgård, datorn lagas av en kille på gymmet och för att ta sig omkring är det lättast att sträcka ut tummen och lifta. Och så lever alla här. Fantastiskt hur det liksom går runt och hur alla verkligen hjälper alla.

Annars då? Vad har vi gjort sedan sist? Mest jobbat såklart, mycket extra pass och långa dagar och så både fredag kväll förra veckan och även nu på lördag. I fredags jobbade vi igen med att sälja Raffle tickets på en väldigt amerikansk bar här som heter Las Perlas. Utöver vårt vanliga arbete har vi också jobbat med att hjälpa till med inskrivningsprov för de vuxna, vars engelskalektioner ska dra igång snart samt att vi vikarierat för Marcela som behövt åka till San José.

Nu har alltså också arbetet i Brasilito dragit igång ordentligt. Det är stor skillnad från Potrero, men som förväntat också väldigt roligt. Igår hade vi lektion med eleverna i årskurs 6-8 och vi spelade fotboll. Hehe. Lika uppskattat av både vuxna som barn och vi hade en riktigt rolig timme i solen.

Vi har också hängt massa med Marcella och Tessa såklart, börjat vårt nya filmmaraton – nu Sagan om Ringen-filmerna och med projektor och lakan på en vägg hos dom i gröna huset. Vi har också lyssnat massvis på ljudbok (älska Storytel!) och köpt oss en begagnad gitarr som vi såklart spelat med och sjungit till om kvällarna. Utöver det har det spelats volleyboll, gjorts yoga, njutits av en sjuhelsike massa solnedgångar, fått massage på stranden, hängt i hängmattor, varit på en food- och ölfestival samt även haft en utekväll i Tamarindo tillsammans med volontärerna från Brasiltio. Sigrid har också lyckats sätta sig i myrstack (om ni bara kunde förstå hur mycket 30 myrbett på skinkorna svider) och haft en spindel krypande över sin hals (fantastiskt reaktion!). 2-0 till insekterna.

Dagarna rullar på i full fart och nu är vi hela vägen fram till internationella kvinnodagen, som vi ska uppmärksamma och fira med eleverna i eftermiddag. Det betyder alltså att det är den 8:e mars. Om två veckor går vi på ledighet, flyttar ut från Bahia Esmeralda och tar oss en tripp upp till Nicaragua för att besöka landet och ordna med nya stämplar i vårt pass. När den veckan är passerad flyttar vi in i gröna huset tillsammans med Marcela och Tessa för att bo där våra sista 7 veckor. Och sen åker vi hem. Hur kan tiden gå så fort? Tänk hur snabbt vår kärlek för Costa Rica har växt och att vi alltid kommer att ha med oss den här tiden och det här landet i våra hjärtan. Pura vida.


Elevernas närvaroträd.

Datorlektion med Miss Sigrid.

Före.

Efter.


Nya gitarren – Don Pedro.


Sysselsättning: lyssna på ljudbok i skuggan på yogamattor.


Erik och stranden och ovädret.


Alla dessa solnedgångar. Och Pilsen. Erik är mycket nöjd.


Kompis.


Volleyboll med barnen.


Volleyboll med de vuxna!

 Observera Eriks smash.


Våra älskade volleybollkompanjoner Linda och Clint.


Finn ett fel. Snö i Costa Rica!


Stor bonfire utanför ölfestivalen på Potrerostranden.


Utanför fruktståndet, som vanligt bjuden på kokosnöt efter att ha betalt alldeles för mycket för frukten. Det är så vi märker att vi blir lurade, varje gång han tar lite för mycket betalt får vi en present. Haha.


Redo för idrottslektion med eleverna i Brasilito!

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Pura vida

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.