Tack för allt Amsterdam!

Alltså wow. Jag är så mätt. Det känns som att det enda vi har gjort idag är att äta. När vi (tillslut) lämnade lägenheten vid 15 gick vi till the Pancake Bakery och åt varsin portion med poffertjes, vilket är holländska minipankakor. Jag åt en braziliansk variant – tolv minipannkakor med valnötsglass, amaretta, vispad grädde, nutella och jordgubbar. Alltså det var nog det sjukaste min mun någonsin smakat. Helt himmelskt.

När vi var alldeles för mätta rullade vi ut från caféet och började vår promenad till vår sista destination: Leidseplein. Ett torg fullt av härliga restauranger och utesällen, precis intill en stor shoppinggata. Vi satte oss i en soffa på en av utebarerna och beställde in varsin öl. Bavaria, som tydligen också är holländsk. Trots att namnet helt och hållet kommer från Tyskland och att the Bavarian Bier Cafe är en tysk bar- och restaurangkedja runt om i världen. Förvirrande.

När ölen var uppdrucken och pannkakorna smälte tog vi en sista promenad runt staden innan vi återvände hem. Hemma dukade vi upp med ost och kallskuret och vindruvor och fikon och vin för att tacka Joost och Elena för deras otroliga gästvänlighet, för att vi fått bo här och för allt det otroligt trevliga vi fått uppleva tack vare dom i Amsterdam.

Nu är klockan mycket och imorgon ringer klockan vid sju. Väskan är nästan färdigpackad (väntar bara på lite tvätt som inte torkat än) så imorgon är det bara att tuta och köra. Tåget lämnar Amsterdam vid nio och är sedan framme i Berlin vid fyra. Där väntas alltså en nya soffa att sova på och ännu ett äventyr. Det ska bli riktigt spännande att se vad det har att bjuda på!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.