Taganga

Nu har massvis med dagar passerat. Vi har spenderat alla dessa i Taganga, bara 15 minuter från Santa Marta. Här har vi bott på ett hostel uppe på ett berg med en utsikt som är att dö för. Den i kombination med infinitypoolen har varit det absolut bästa med det stället, utöver det har det varit rätt stökigt då hostelet ligger ovanför en nattklubb. Det passade jättebra på Sigrids födelsedag men kommande nätter hade musiken fått sluta lite tidigare än 04 hehe.

Första kvällen i Taganga gick vi ut på middag med tre från vårt rum; Juliana, Liz och Santiago, alla tre från Medellin. Vi gick till en restaurang som Lisa letat upp, den hette Babaganoush och var en smakupplevelse från himlen. Det var en sån himla trevlig middag, men vin och god mat och jätteroligt sällskap och det slutade med att vi gick upp på hostelet och salsade in Sigrids 25årsdag.

Dagen var alltså själva födelsedagen, vilket Erik och Lisa firade genom att bjuda på frukost med mimosa på morgonen och sedan överraskningsmiddag på en restaurang som heter PachaMama. Även här var maten sinnessjuk, alltid har vi ätit så goda skaldjur tidigare. Innan middagen vinkade vi av våra nyblivna vänner från Medellin (Sigrid fick en jättefin hatt i födelsedagspresent från dom) och tågade ner sedan ner mot Tayrona Divin Center för att boka in oss på dyklektioner.

Den åttonde januari startade vi igång våra lektioner för att ta dykcertifikat, och tre dagar, sex dyk, praktiska tester, teoretiska prov och otaliga måltider på Babaganoush (som lyckligtvis ligger i samma byggnad som dykcentret) var vi tillslut tre glada och certifierade dykare!

Vi dök som djupast på 18 meter och har redan sett en massa nya häftiga koraller, djur och fiskar – exempelvis en gigantisk ål som bodde under sanden som vi fick se både slingra sig upp därifrån och sedan även gräva ner sig igen.

För att fira vårt certifikat gick vi till Babaganoush (hehe) med en nybliven vän, Tibo från Frankrike, och åt middag. Tibo är fyra år yngre än oss men har redan bott två år utomlands, ett år i Indien när han var 15 och är nu inne på sitt andra år här i Colombia, han gör ett utbytesår i Bogota med sitt universitet där han läser antropologi och sociologi. Supermysig kille och vi hade en jättetrevlig middag ihop!

Igår hade vi vår sista dag i Taganga och den spenderades med en tur till Tayrona nationalpark. Där har vi vandrat, upptäckts stränder, badat, solat (och bränt oss), sett en saltvattenkrokodil(!) och åkt en båttur tillbaka till Taganga som lät oss se nationalparken från kustsidan, med fantastiska klippor och vyer.

Idag ska vi checka ut härifrån och ringa vår favoritchaufför Emilio (första bilden) för att be honom köra oss till nästa destination – Minca. Det ligger en bit upp vilket betyder att graderna sjunker lite, vi ska där bo uppe i djungeln på ett hostel som heter Casa Loma där vi kommer sova i hängmattor. Ännu en ny upplevelse!

I Minca finns inte heller något wi-fi så vi tar oss till några dagars radioskugga och är åter nåbara när vi är i Medellin den 15e januari.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.