Terremoto

Wow, vilka dagar! Helt lediga med all tid i världen att få upptäcka San Pedro och allt som finns här.

Igår hade vi en ta-det-så-lugnt-som-det-bara-går-dag. Våra huvudaktiviteter var att sitta på caféer och dricka kaffe/öl, leka med Blanca, läsa böcker eller plugga spanska. Emellan det hann vi med att få uppleva vår första terremoto här i Guatemala. Terremoto är alltså det spanska ordet för jordbävning och med tanke på den icke-existerande reaktionen hos folket här så verkar det vara vardagsmat för dom.

För oss svenskar är det ju lite annorlunda, Sigrid har varit med om en tidigare i Nya Zeeland men för Erik var det första gången. Det är en svindlande känsla som kryper upp i magen när marken och väggarna helt plötsligt börjar skaka, läskigt men också spännande på något sätt!

Idag har vi varit väldigt mycket mer produktiva! Dealen som vi har genom skolan vi ska studera vid är att vi får bo hos en familj där vi får mat serverad tre gånger om dagen måndag-lördag, söndagar är alltså allas day off.

Detta betydde alltså att vi fick klara oss på egen hand idag. Vi pratade ihop oss med Kai (som vi åkte taxi med hit) och bestämde oss för att mötas upp på frukost på Shanti Shanti, ett café på huvudgatan här i San Pedro.

Där åt vi el desayuno especiale – två stekta ägg med grönsaker och avokado, toast med marmelad, fruktsallad, apelsinjuice och kaffe för 45 quetzales var. Det är alltså typ 40 svenska kronor, helt bisarrt billigt och så himla gott!

Efter frukosten rörde vi oss vidare mot en bar där man kunde sitta och sola på en terrass, jag och Erik delade på en liter guatemalesisk öl (för 25kr!) och lyckades fixa vår första solbränna då vi glömde solkrämen hemma..! När vi druckit upp och svettats klart bestämde vi oss för att möta upp Kais kompis Valentin som tog oss ut från staden, genom skogen bort till ett avlägset ställe vid vattnet där vi kunde bada i sjön!

Avsvalkade från badet vinkade vi sedan Kai och Valentin hejdå och traskade sedan hemåt. På agendan stod en utflykt upp till odlingar och plantage tillsammans med hela vår värdfamilj. Det berättar vi mer om nästa gång, för nu ska vi ut och äta middag. ¡Hasta luego!

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.