Tysk historia och en svettig natt på Matrix

Igår var en lång dag. Vi började med att äta en lång brunch hemma hos Hanno. Sedan tog vi oss in till stan med tunnelbana för att där köpa biljetter till en sån här Hop-on-hop-off-buss. Vi åkte sightseeing genom hela Berlin och jag fick tillslut se Berlinmuren och Förintelsemonumentet. Sjukt berörande och fruktansvärt hemskt. Om ni någon gång befinner i Berlin är dessa två ställen ett måste att besöka.

På eftermiddagen letade vi upp en typisk tyst restaurang där vi beställde in potatisdumplings, med fläskkotletter och stekt vitkål. Till det drack vi varsin öl. Tydligen en jättetysk måltid som tyvärr inte passade mina smaklökar sådär hemskt bra.

När vi ätit upp letade vi oss till en rooftop bar i närheten av Förintelsemonumentet där vi delade på en Äppelstrudel med vaniljsås och drack latte. Där satt vi och småpratade i nästan två timmar medans vi kollade ut över staden. När vi var färdiga hade klockan blivit över sju och det var dags för oss att åka hemåt.

Hemma gjorde vi oss i ordning och åt en sen middag bestående av sötpotatismos, med grönsaksgratäng och kyckling. Sjukt gott. Till det delade vi på två flaskor rosé och så var festen igång. Några Jägermeistershots senare trippade vi ner för trapporna och tog en tunnelbana in mot stan.

Klubben vi skulle besöka hette Matrix, en sjukt stor klubb med hela sju dansgolv. På varje dansgolv spelades det olika typer av musik och det vi fastnade för mest var dansgolv nummer två. Där spelades det sjukt varierad gammal musik som man lätt kunde dansa sig svettig och sjunga sig hes till. Vi dansade och dansade och skrattade och skrattade och när vi bestämde oss för att säga tack och hej för denna gång hade klockan redan blivit 04.30.

Vi promenerade mot tunnelbanan och köpte oss varsin stor kebab i bröd på vägen. Det var nog den godaste kebaben jag någonsin ätit i hela mitt liv. Helt annorlunda från de jag ätit hemma i Sverige, verkligen också någonting man borde testa på om man är här haha. Vid fem var vi hemma i lägenheten igen och somnade som stockar en halvtimme senare.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.