Vår första dag i San Pedro

Det är något väldigt lyxigt med att få vara ute och resa såhär länge, då man kan göra precis lite vad som helst utan att stressa eller få dåligt samvete, eftersom att man vet att det finns så mycket mer tid till att göra saker, det är ingen brådska.

Igår sov vi som sagt ut länge, fick nutellapankakor till frukost och gick sedan ut för att upptäcka San Pedro och vår skola. Otroligt mysigt liten stad, med härlig atmosfär och massa roliga saker att göra.

Och vår skola – alltså wow! Vi blev helt förbluffade av hur vackert och lugnt det var där. När vi börjar på måndag ska vi ta en massa bilder så att ni ska få er en bättre bild, det gör inte stället rättvisa genom att bara beskriva med ord.

Hemma i huset igen åt vi lunch med tjejerna i familjen eftersom att Mefi var tvungen att åka in till Guatemala City och jobba. Till lunch serverades det caldo de pollo och tamalitos. Caldo de pollo är en kycklingsoppa med ris i som är både Chusitas och Blancas favoriträtt (en specialité från San Pedro), det var väldigt gott!

Efter lunch skulle vi ta en siesta. Vi somnade strax efter tre och vaknade.. tre och en halv timme senare. Hehe. Det här med att vara jetlag alltså. Vi fick gå upp och ta en dusch och sedan var det dags för middag. Pasta med tomatsås och zucchini, också jättegott! Conchita är verkligen väldigt duktig på att laga mat.

När vi ätit upp middagen gick vi alla fem upp till en liten basketarena, som tydligen är väldigt nybyggd.

Under november och december har dom basketturneringar här (både tjejer, killar, damer och herrar) och igår var dag 2 av turneringen. Både Chusita och Blanca spelar basket och av antalet människor på plats att döma så verkar det vara en väldigt populär sport överlag här i San Pedro.

Stämningen där var total, musiken dundrade ur högtalarna och familjer satt tätt intill varandra och skrattade och pratade. Barnen köpte någon typ av slush och halva apelsiner med mald majs(?) på, vi fick smaka av Blanca och det var absolut godare än det låter.

Det var en väldigt rolig och häftig upplevelse att ta del av trots att vi till och från satte hjärtat i halsgropen då precis alla barn stormade planen så fort det var paus eller timeout. Det var ett fullkomligt kaos på planen med barn och bollar som flög huller om buller, ett stressigt moment för våra fritidshjärtan och ett under att ingen gjorde sig illa!

Erik och Blanca på väg hem från basketen. Hon är verkligen det gosigaste lilla knippet av energi man tänka sig.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.